Monday, November 19, 2007

Why Did You Quit Your Daily Job?

i went back kampung to attend a family wedding. it was tok su's daugther getting married. at the peek of the wedding, i found myself sitting in the corner with Tok Wan.

TokWan : awat hang berhenti gheja?
eddie : sy nak pikir tentang mase depan saya.
TokWan : hang nak pikir apa? pak hang suruh hang jd engineer, hang jadi je la. kalau petani sekali pon, jadi lah jugak.
eddie : mcm mane kalau saye tanak jd engineer?
TokWan : yg hang bodo pi belajaq sampai kt 'london' tu buat apa? hang ni, nak kata bodo, pandai la jugak.
eddie : sebab pandaila kite pikir.
TokWan : hang patut jadi petani.
eddie : awat?
TokWan : supaya hang tak pandai jawab.

TokWan, you are one funny guy.

3 comments:

kidd said...

hahaha, i like to meet ur tokwan,brother.

lisaOlisut said...

hang dgn tok wan hang sama je funny.tapi awat si baizura tak lawak mcm hang?hahahhahahaha

hang jd petani je lah.aku sokong!! ;p

Mlle Linie said...

eddie = petani?

sesuai skali.. :P. at least, boleh keep fit, betui tak?